TÜRKÇE EDEBİYAT BÖLÜM BAŞKANLIĞI

Final Okullarında Türkçe dersi eğitimi yalnızca dilbilgisi yetkinliği sağlama hedefine ulaşmakla kalmaz; kelime hazinesini zenginleştirmiş ve kendini doğru ifade edebilen bireyler yetiştirmeyi amaç edinir.

Türkiye’de ilk defa uygulanan  “Sözcük Avı Sınavı” nın  yanı sıra ;münazara çalışmaları, okuma saati uygulamaları ,drama etkinlikleri, şiir dinletileri, yazar imza günleri…gibi faaliyetler dönemlik programlara bölünmüştür. Farklı ,  etkin uygulamalar ile özgüvenin ,konuşma becerisi ile yükseltilmesini misyon edinen Türkçe dersi kadromuz , Final öğrencilerinin , “etkili diksiyonları ile dikkat çeken bireyler” olmasını hedeflemiştir.
Topluluğa hitap edebilme becerisinin yanı sıra , kompozisyon alanında da ilerlemiş öğrenciler ,tüm öğretim hayatları boyunca toplum içinde fark yaratan ,dil becerilerini yazınsal alanda da gösterebilen bireyler olurlar.
“Konuşma Sanatı Kişinin En Önemli Etiketidir.” İlkesi ile işlenen Türkçe derslerinin zevkle geçen her dakikası, hayata uyarlanabilecek işlevsel bir materyaldir.