Okulumuz 1997 - 1998 öğretim yılı başında Silifke Eğitim Dershanesi’nin girişimleri ile "SİLİFKE EĞİTİM OKULLARI" olarak açılmıştır. 2002 - 2003 eğitim öğretim yılına kadar Eğitim Dershanesi ile aynı binada faaliyet göstermiş; 2002 - 2003 öğretim yılında Yeni mahalledeki yeni binasına taşınmıştır.

2009 - 2010 öğretim yılında ismi silfke Özel Uğur Koleji Olarak değişmiştir. 2016 - 2017 öğretim yılında Final Okulları olarak eğiti  ve öğretimine devam etmekte olup İlçede, İlde ve Türkiye Genelinde aldığı başarılarla Akdeniz bölgesinde kendisini ispatlamıştır.

Okulumuzun 16 dersliği, bir Fen, bir Bilgisayar laboratuvarı, Müzik ve Resim sınıfları,Jimnastik salonu, Kütüphanesi, Sağlık Odası, Yemekhanesi, Kantini ve bir Ana sınıfı , bölümleri bulunmaktadır.

Okul bahçesinde tenis kortu, çim futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, yarı olimpik yüzme havuzu, iki adet de çocuk parkı vardır.