Servis Hizmetleri / Kuralları

Sayın Velimiz;

Siz değerli velilerimize ve öğrencilerimize daha kaliteli hizmet verebilmek adına  Uğur Koleji ‘nin katkılarıyla  almış olduğumuz hizmet içi eğitim  sonrası  149 no.lu Silifke Öğrenci-Öğretmen koop. yönetimi olarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederiz.

·      Servis araçları evlerinize varış süresinden yaklaşık en az 3 (üç) dakika önce öğrencinin hazır olmasını sağlamanız gerekmektedir

·        Servise binen öğrencilerimizle, koltuklarına oturup emniyet kemerleri takmaları konusunda bazen sorunlar yaşamaktayız. Bu yüzden velilerimiz olarak sizlerden evlerde öğrencilerimize gereken uyarıyı yapmanız önemle rica olunur.

Böylece, yaşları gereği yavaş hareket eden çocuklarımız; servis geldiğinde serviste bulunan arkadaşlarını ve servise henüz binmemiş olan arkadaşlarını bekletmemiş olacak ve okula zamanında ulaşacaklardır. Servis biniş noktasında bulunmayan öğrenci için bekleme yapılmaksızın, güzergaha devam edilecektir.

·         Öğrencimizin, herhangi bir nedenle sabah servise binemeyecek olması halinde;  aracın   gereksiz zaman kaybetmemesi için şoförüne servis hareket saatinden en az 10 (on) dakika öncesinden haber vermenizi rica ederiz. , böylelikle servis zamanında okula varacaktır.

·         Öğrencilerimizin, servis aracında herhangi bir eşyasının kalması durumunda, konuya ilişkin olarak araç şoförüne ve okulumuz ilgili birimlerine bilgi vermeniz yeterli olacaktır.

• Öğrencilerin, servis ile ulaşım esnasında yanında çeşitli yiyecek ve içecek maddelerini (şeker, çikolata, sakız, cola vb.) getirerek,  seyir halindeki araçta yemesi bazı tehlikeli durumlar yaratabileceği gibi, söz konusu yiyeceklerin arkadaşlar arasında paylaşılmasının da bazı alerjik rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olacağını unutmayınız.
  • Öğrencinin okul çantasının içine sığmayacak malzemelerin (oyuncak, kitap vb. gibi) servis hostesine teslim edilmesi araç seyir halinde iken oluşabilecek olumsuz durumları önleyecektir.
  • Öğrencilerimizi servis aracında kötü konuşmaması(argo veya küfürlü) arkadaşlarını ve sürücüyü rahatsız edici davranışlarda bulunmaması gerektiği konularında uyarmanız, onların daha keyifli seyahat etmelerine yardımcı olacaktır.
  • Araç şoförleri ile çözümleyemediğiniz sorunlarınızı,  0324.713.20.98 numaralı telefondan okulumuz ilgili birimlerine iletmeniz rica ederiz.

Çocuklarımız için hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz.

SERVİS KURALLARI

-Öğrenci, durağa ya da servisin kendisini alacağı bekleme yerine servis saatinden 3(üç) dakika önce gelmelidir.

-Veli öğrenciyi araçtan teslim almayacaksa bunu ilgili servise zamanında bildirmelidir.

-Öğrenci, kaldırımda aracın duracağı yerden güvenli bir mesafede (3-5 adım) geride beklemelidir.

-Aynı noktadan birden fazla öğrenci araca binecekse düzgün bir sıra halinde beklemelidirler.

-Öğrenci araca biner binmez önceden belirlenmiş veya boş bir yere oturmalı ve emniyet kemerini takmalıdır.

-Öğrenci aracın koridor ve çıkışlarını eşyalarını koyarak kapatmamalıdır.

-Servis hareket halinde iken ayakta durulması kesinlikle yasaktır.

-Araç durmadan kapıya yaklaşılması kesinlikle yasaktır.

- Öğrenci aracın içinden dışarıya, dışarıdan içeriye ve içerde birbirlerine bir şey atmamalı; ellerini, kollarını, başlarını veya vücudunun başka bir kısmını camdan çıkarmamalı..

-Öğrenci yanında sadece kucağında taşıyabileceği kadar eşya bulundurmalı, sivri uçlu, kesici tehlikeli eşyalar getirmemeli.

Sevgili öğrencilerimiz;

-Servis sürücüsüne , müzik konusunda ısrar etmeyiniz.

-Servis kurallarına uymayan öğrenciler idareye yönlendirilecek ve aileler bu konuda bilgilendirilecektir.